ZADAR - Turistička sezona je u punom jeku a caffe bar Atrij na ulasku u Grad ponovno je zatvoren. Razlog je isti - kanalizacija, zbog koje je taj ugostiteljski prostor u vlasništvu Grada Zadra bio zatvoren godinu i pol dana - ponovno izbija na površinu.

Najviše je razočaran Hrvoje Petričić vlasnik tvrtke Ipse koja je od Grada dobila u najam taj prostor od 145 kvadrata i vrhunski su ga uredili. - Sve smo napravili što smo mogli i dobio jamstva da je problem trajno riješen. Nažalost nije. Sada imam obećanje stručnjaka da će to biti sanirano za 10 do 15 dana, kazao je Petričić. On je nedavno otvorio restoran Kornat na čijem se preuređenju radilo sedam mjeseci, a pri čemu je upravo riješena kanalizacija kao najveći komunalni problem Poluotoka.

Zgrada u kojoj se nalazi Atrij u suvlasništvu je Grada Zadra. U odjelu za gospodarenje gradskom imovinom proljetos je utvrđeno i kako imaju problema s krovom koji  prokišnjava a vlaga izbija u unutrašnji prostor.

Međutim, ovo suho vrijeme nije iskorišteno za izmjenu krovišta. Možda će se to uraditi na jesen. U tom zgradi, poviše Atrija nalaze se uredski prostori koje je u proljeće 2017. godine napustila ispostava Hrvatskih cesta i preselila u vlastiti prostor u novoj stambenoj zgradi.
Odgovor na pitanje što će Grad Zadar s tim prostorom, osim da će ga iznajmiti povoljno, što nam je jednom rekao gradonačelnik Branko Dukić, službeno još nije objavljen.