ZADAR- U Osnovnoj školi Krune Krstića u Arbanasima nastava će se najvjerojatnije odvijati u prostoru župnog dvora, koji se već koristio kada je prostor škole prije desetak godina bio obnavljan.

Prijelazno je to rješenje u odnosu na najavu nadležnih iz gradske uprave da će se škola nadograditi s dvije učionice. Prema izjavi pročelnika Jose Nekića to baš i neće biti skoro jer škola u Arbanasima, za razliku od njene područne škole u Dračevcu koja se upravo proširuje, nije među prioritetima.

Od nastava u jednoj smjeni, koja je postignutog standarda u toj gradskoj školi, ne želi nitko odustati. Najmanje roditelji koji su zbog produžene nastave i prve smjene izabrali školu u Arbanasima koja je prije 15-ak godina imala deficit učenika.

I dok je u većini zadarskih osnovnih škola normalna nastava u dvije pa čak i tri smjene u arbanaškoj školi na takvu mogućnost diže se pobuna. Organizirani roditelji učenika preko Facebooka prijete peticijom koja će kao riješiti prostorni manjak te škole u odnosu na povećan broj djece, upisane u tu školu radi organiziranog produženog boravka. Jedni su protiv uvođenja nastave u dvije smjene a drugi zbog nastave u obližnjem župnom dvoru crkve Gospe Loretske.

Do kritične situacije je došlo potrebom za učionicom informatike koja se kao dio procesne reforme uvodi u škole. Školski odbor OŠ Krune Krstića donosi odluku na prijedlog ravnateljice Jasmine Matešić. Za sada je agonija odgođena dislokacijom dva razreda u prostor župe arbanaške koji je već prilagođen za nastavu. Što će biti uoči početka nove školske godine, znat će se preko društvenih mreža.