U sjedištu PU zadarske danas su otkriveni novi detalji ubojstva 26-godišnjeg državljanina Velike Britanije u srijedu rano ujutro ispred noćnog kluba na Zrću. 

Podsjetimo, jutros u 09,30 sati na aerodromu Resnik kod Splita u pokušaju bijega iz Hrvatske uhićen je 25-godišnji Britanac, koji se dovodi u vezu s kaznenim djelima ubojstva te pokušaja ubojstva. Drugi je muškarac, naime, trenutno izvan životne opasnosti. 

- Vjerujemo da ćemo sutra do 9:30 sati završiti sve potrebne dokazne radnje - ispitivanje osumnjičenika, četiri ispitivanja svjedoka i dva prepoznavanja od strana osoba koje su sudjelovale u događaju. Uz snimke nadzorne kamere, koje su nedvojbene, skupit ćemo dovoljno dokaza te će 25-godišnjak biti priveden nadzorniku PU ličko senjske. Slučaj je pak u nadležnosti Županijskog državnog odvjetništva u Zadru. Moram pohvaliti odvjetništvo kao i sve policijske službenike koji su već u prvih 14 uspjeli identificirati osumnjičenika, poručio je zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša. 

Prša je otkrio kako je osumnjičenika na motociklu prevezla osoba koja, prema saznanjima policije, nije imala informacije o događaju, već je izašla ususret osumnjičeniku koji je tražio prijevoz. Kako bi izbjegao policiji, 25-godišnji Britanac svoju je crnu, gustu kosu obrijao na ćelavo. Motivi okršaja još nisu potvrđeni. Pretpostavlja se da je riječ o sukobu dilerskih bandi, no Prša je na novinarski upit samo odgovorio kako je "teško da je sukob bio oko djevojke te da je u pozadini sigurno nešto ozbiljnije". Policija oružje još nije pronašla, a od se osumnjičenika, prema prvim dojmovima, očekuje da će se braniti šutnjom. Moguća su i nova uhićenja vezana za ovaj slučaj, istaknuo je Prša.