Koliko god da se pisalo, apeliralo, ukazivalo, kritiziralo te jednom-dvaput godišnje sustavno čistilo, nažalost kad su po srijedi zelena pluća grada Zadra, park šuma Musapstan, nema značajnijih pomaka ka boljem.

Unatoč svemu navedenom i nadalje smo svjedoci da se u čestim vremenskim intervalima, u šumski zeleni raj dopremaju i odlažu nove hrpe otpada svih kategorija. Da je tomu uistinu tako, svjedoče i ovi najnoviji naši foto kadrovi, što smo ih snimili ovog petka u poslijepodnevnim satima, nakon što je šuma sa svim svojim raznolikim i dragocjenim biljnim i životinjskim svijetom, po okončanju obilne ljetne kiše, prodisala svom svojom žestinom, navodi Branko Božić u još jednoj svojoj foto-kritici. Ona bi trebala biti usmjerena na adresu Šumarije Zadar, odnosno Hrvatskih šuma koji su vlasnici i gospodari tog šumskog područja, izvan urbanog tkiva Zadra.

U njemu su političari jednom najavili da će napraviti park - šumu i s tim se i dalje zavaravaju građani koji moraju biti svjesni da je to bilo u jednoj davnoj predizbornoj kampanji, nakon koje je samo ostalo ruganje o zadarskom Central parku. Musapstan je pretvoren u deponiju kućnog otpada, neki su u šumi napravili "dnevni boravak" a drugi  "kompostanu".