Koordinacija nacionalnih manjina Zadarske županije, na Trgu pet bunara, obilježila je, već tradicionalno, Međunarodni dan kulturne raznolikosti. Bogatstvo kulture nacionalnih manjina, kola, napjeva, plesa, narodnih običaja, narodnih nošnji i tradicionalnih jela, prikazala su i pripremila kulturno-umjetnička društva nacionalnih manjina: albanske, bošnjačke, makedonske, slovenske, srpske i talijanske nacionalne manjine iz Zadra ali i drugih dijelova Hrvatske.

U ime gradonačelnika Grada Zadra, manifestaciji je nazočila zamjenica gradonačelnika, Jagoda Surać sa suradnicima. Uvodno je pozdravila sve nazočne i čestitala organizatorima na ovih dvanaest godina druženja povodom dana kojim se želi podsjetiti i naglasiti da su različitost i raznolikost sastavne vrijednosti Europske unije i današnjeg multikulturalnog svijeta.

Predsjednik Koordinacije, Veselko Čakić, ovom je prigodom istaknuo kako se radii o kulturno-umjetničkoj manifestaciji koja je važna za integraciju i afirmaciju nacionalnih manjina u lokalnoj zajednici.

- Obilježavanje Međunarodnog dana kulturne raznolikosti organiziramo već dvanaest godina. Započeli smo u zatvorenom prostoru Citadele, a unatrag nekoliko godina ovu manifestaciju organiziramo ovdje na otvorenom što potvrđuje da su nacionalne manjine u lokalnoj zajednici prihvaćene kao njezin sastavni dio. Ovim druženjem želimo predstaviti pozitivne vrijednosti postojećih raznolikosti svim građanima Zadra, istaknuo je Čakić zahvalivši Gradu Zadru i Zadarskoj županije na kontinuiranoj pomoći kako u održavanju ove manifestacije tako i djelovanju nacionalnih manjina.