Nedostatak parkirnih mjesta bila je jedna od glavnih tema posljednje sjednice Gradskog vijeća. Kao rješenje već se godinama spominje izgradnja javne garaže u centru grada, a kao moguće lokacije spominjale su se Ravnice, nekadašnji TŠC te "Đil". Što se događa s tim planom, zanimalo je vijećnika SDP-a Darka Vrdoljaka. 

- Već dugo raspravljamo o parkingu na Poluotoku, ali to se uvijek svede na prelijevanje iz šupljeg u prazno. Dva mjesta više, skuplja cijena - sve to nisu dugotrajna rješenja. Koncenzus s kojim se svi slažemo je garaža u blizini Poluotoka. S obzirom koliko dugo pričamo o tome, a ja vjerujem da gradska uprava radi odgovorno, siguran sam da postoji plan. Gdje će biti ta garaža, koliko će koštati i kad će biti gotova?

Gradonačelnik Branko Dukić nije imao odgovore na ova pitanja. 

- Centralna garaža, prema projektu Vrata Zadra, predviđena je u Ravnicama. Do rujna ćemo možda imati konture. Ako se svi odlučimo za taj korak, bit će to predočeno javnosti i svi će biti obaviješteni, poručio je Dukić.

Nakon ovakvog odgovora Vrdoljak je konstatirao "kako strategija ne postoji te nakon toliko godina nismo se pomaknuli s mrtve točke po pitanju izgradnje javne garaže". Dukić nije replicirao na zaključak gradskog vijećnika.