Na vanjskim terenima ŠC-a Višnjik danas se održava premijerno izdanje KK Diadora Opena, turnira u organizaciji zadarskih košarkaških Entuzijasta. Upravo uz hashtag # Entuzijasti krenula je prije nekoliko mjeseci priča o novom košarkaškom klubu u Zadru. Ime Diadora nije izabrano slučajno, budući da se radi o nekadašnjem imenu grada Zadra (u značenju „dva zlata"), a i o imenu zadarskog veslačkog kluba koji je bio prvak Europe 1923. godine u osmercu te osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu 1924. godine.
Podršku klubu „naslijepo" je dao veliki broj Zadrana, a napokon su poznate i osnovne informacije. Predsjednik kluba je Tomislav Kabić, a osnovni cilj je ambiciozan - vraćanje statusa košarci kakvog Zadar zaslužuje, kaže nam David Gunjević, osoba zadužena za medije u klubu.

Cilj Kluba je poticanje, razvijanje i unapređenje košarkaškog sporta, te razvitak odgojnih, moralnih, etičkih i sportskih vrijednosti kod svojih članova, bavljenjem sportom, navodi se u statutu kluba. Već od sljedeće sezone nastupat će u Hrvatskoj košarkaškoj ligi, a s obzirom da čekaju rješenje oko jednog kluba u Drugoj ligi jug, postoji vjerojatnost da Diadora u njoj zaigra, zajedno Sonikom, Sukošanom i Sveučilištem u Zadru.

- Kostur ekipe je već složen, omladinski pogon je u pripremi, a sve ćemo objaviti kada saznamo u kojem rangu nastupamo, bilo da se radi o drugoj ili trećoj ligi. Neka misao vodilja kod osnivanja kluba je bila da u njemu nastupaju košarkaši koji su nekad puno obećavali, ali su zbog sustavne nebrige i nerada svoj životni put gradili na puno teži način. Struku čine mladi profesori košarke, o kojima će se više reći nakon završetka turnira, kaže Gunjević.

A da bi se za KK Diadoru čulo i izvan granica Lijepe naše pobrinuli su se njezini najbolji promotori - sportaši, koji su prepoznali i podržali turnir koji danas počinje na Višnjiku. Marko Popović, Ivan Santini, Rok Stipčević, Stipe Perica, Jurica Žuža i Hrvoje Perić samo su neki od poznatih lica koji pozivaju sve basketaške uzraste da se odazovu i dođu na Višnjik.
Prijave se zaprimaju putem Facebook stranice https://www.facebook.com/kkdiadora ili na broj mobitela 098 996 70 68 zaključno sa četvrtkom u 17 sati, kada je i službeni početak turnira koji će potrajati sve do subote navečer.

Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez prijatelja i sponzora kluba, tvrtki VenITure, SportEventz, BezBurger, auto23.hr, Evolutio IT, Tipster Sportwetten, Di Maris i Bim Perica.