U organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije i njegovih čelnika predsjednika Damira Perića i tajnika Roka Pavića, ove je subote pristupom na ispit okončan drugi ovogodišnji seminar za izobrazbu lovac-lovočuvar.

Nastava kroz koju je prošlo 16 mladih kandidata s prostora čitave Zadarske županije, u izvedbenom nastavnom planu za lovca sadržavala je ukupno šest zakonom propisan područja sa 125 nastavna sata, dok su budući lovočuvari, njih petorica, imali tri područja sa ukupno 40 sati.

Pismeni i usmeni ispiti održani su u prostorijama Lovačkog saveza Zadarske županije u Zadru i na opće zadovoljstvo polaznika i već prokušanih predavača Damira Perića, Roka Pavića, Davora Vranića, Siniše Stulića, Milorada Alića i Ivana Skoblara, sve je okončano više nego uspješno. 

Budućim mladim lovcima, među kojima su bile i tri lovkinje, na samom početku toplim i biranim riječima obratio se predsjednik Damir Perić.

-Dobro nam došli u obitelj od 60.000 hrvatskih lovaca. Pozdravljam vas u svoje osobno te ovdje nazočnih članova Povjerenstva za lovačke ispite. Vjerujem da ćete nakon što položite ispit i postanete lovci, u svojim lovačkim udrugama na prostoru naše županije, najviše pozornosti posvetiti u prvom redu uzgoju i zaštiti te tek onda lovu divljači. Pozivam vas da budete ekološki osviješteni što nam je danas itekako potrebno. Svjedoci smo danas što nam se dešava u našim lovištima i šumama. Prepune se smeća i otpada što je doista žalosno i zabrinjavajuće.To nam je velika boljka, koju trebamo što prije svi zajedno izliječiti, kazao je predsjednik Perić dodavši.

- Poznato je da na području Zadarske županije trenutno egzistira 18 Lovačkih udruga sa oko 3.000 lovaca.Što se pak tiče lovstva Zadarska županija ima veliku perspektivu upravo zahvaljujući i vama ovdje okupljenima.Želim vam kao budućim mladim lovcima skrenuti pozornost da danas sutra u lovištima poštujete lovačku etiku i običaje. Mi smo dužni uzimati iz lovišta samo ono što je u uzgoju. Nikako ne smijemo zadirati u matične fondove koji stvaraju reprodukciju. Moramo misliti i na pokoljenja koja će doći nakon nas,zaključio je predsjednik Perić.

Prije samog starta sa svim propozicijama, kako pismenog tako i usmenog ispita, kandidate lovce i lovočuvare, upoznao je tajnik Roko Pavić, nakon čega se krenulo sa poslom.
Na završetku u prigodi čestitanja na položenom ispitu okupljenim mladim lovcima i lovočuvarima, istaknuto je kako su i ovog puta pripadnice ljepšeg spola Katarina Čanković, Iva Dračevac i Nikolina Vučetić bile uspješnije od svojih kolega lovaca. Predsjednik Perić je objasnio kako su njih tri naprosto briljirale te im je za dugo sjećanje na ovaj događaj na prigodan način uručio monografije Lovačkog saveza Zadarske županije.

LOVOČUVARI: Šime Pešić, Daniel Zelić, Milan Patača, Mate Surić, Petar Glavan.
LOVCI: Toni Alvir, Katarina Čanković, Hrvoje Čirjak,Dino Čitlak, Hrvoje Čulina, Iva Dračevac, Luka Fabijanić, Đovani Fabijanić, Toni Grginović, Šime Maričević, Luka Ojurović, Hrvoje Paić, Neven Paškvalin, Stipe Šunić, Lovre Ukalović, Nikolina Vučetić.