ZADAR- Na adresu Odjel za turizam i ugostiteljstvo pri Uredu državne uprave u Zadru zaprimili su 1100 zahtjeva za kategorizacijom apartmana. Uočio Praznika rada, tijekom dva radna dana, stiglo im još 90 zahtjeva.

Broj zahtjeva za kategorizaciju apartmana na razini je prethodne godine, ističe voditeljica Odjela Vesna Colić koja nam je rekla kako će i ove godine to biti 10 tisuća novih turističkih kreveta na razini zadarske Županije. U tom odjelu rade posljednjih mjeseci punom parom i od 1100 zahtjeva još im je 350 u postupku, plus 90 novih. Najviše zahtjeva podneseno je s područja Grada Zadar te otoka Vira.
Odjel je izdao tri rješenja za hostele. Svi su u Zadru: jedan na Poluotoku DownTown, drugi na Branimirovoj obali (uz servis Gorenje) i jedan na Meladi.
Inače, najviše zahtjeva je s područja Grada Zadra te otoka Vira.
Za nove ugostiteljske objekte izdano je 29 rješenja. Novi caffe-barovi i objekti brze prehrane (fast-food) uglavnom se otvaraju u Zadru.

Međutim, podaci se dnevno mijenjaju te nismo u mogućnosti dati više informacija, napominje voditeljica Odjela za turizam i ugostiteljstvo. I turistička sezona se razbuktala a tek je počeo svibanj. Kako doznajemo od turističkih iznajmljivača nova konkurencija itekako utječe na cijene ali i rezervacije za ovu sezonu uslijed trenda povećane potražnje i ponude na tržištu.