ZADAR- Kao i prošlu subotu strojevi su mirovali na gradilištu Obale kralja Tomislava a prolaz kroz Fošu koštao je živaca i vremena mnoge motorizirane građane.

Osobito kada su vidjeli da nitko ništa ne poduzima da se stanje promijeni, radovi ubrzaju i da nestanu beskonačne kolone uzrokovane privremenom regulacijom prometa. Da svi putevi s Poluotoka vode kroz Fošu kroz koju je lutrija provesti se bez čakanja od najmanje 15 minusta, uvjerili su se svi sudionici pretprazničkog prometa u Zadru.

Tamo se prolazi iz jedog smjera kroz Kopnena vrata, a nakon trokuta stvaraju se tri kolone. Jedna koja dolazi Ulicom Krešimira Ćosića, druga koja se želi priključiti tom smjeru, a treća je iz suprotnog smjera. Pravo prednosti ne postoji a (ne)strpljenje je glavni prometni regulator. Nigdje nikog nema tko bi uveo malo reda. Nigdje policije, nema radnika na gradilištu, a građani koji su nam izrazili svoje negodovanje, zazvali su za spas Bandića. Svi govore protiv njega a on je jedini gradonačelnik koji se ponaša kao pravi poslovođa i on bi reagirao kako treba u ovakvoj situaciji, kazat će zadarski vozači dok čekaju da se u koloni pomaknu.

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić pojavio se na gradilištu u proteklih 7 mjeseci dva puta i zamolio je izvođače radova i investitore da vode računa o životu Grada i ubrzaju rokove. Građani se cijelo vrijeme mole za strpljenje a oni su ogorčeni jer ne vide da se udovoljilo gradonačelnikovoj molbi.

I da se ne zaboravi - Sarađen je kao nositelj radova s Vodoinstalacijom prijavio 23 radnika na gradilištima i posao ugovoren 12 mjeseci. Danas manja skupina radnika radi u dnu Jazina gdje se nakon pet mjeseci tek postavljaju vodoinstalacije. I to su jedini radovi uoči praznika rada.