Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije Marko Pupić-Bakrač dostavio je medijima priopćenje praćeno fotografijama iz Gaženice, a u skupini osoba koji obilaze gradilište je i poduzetnik Jadranko Lisica. Evo njegovog priopćenja:

„Zadrani su jako zainteresirani za problematiku koncesioniranja luke Gaženica. Vrlo su uznemireni učestalo nas kontaktiraju. Tako nam je jedan zabrinuti građanin proslijedio slike slikane prije nekoliko dana iz kojih je razvidno da nekakva delegacija obilazi Gaženicu. Među ostalima u toj delegaciji bio je i Jadranko Lisica. Savjesni građanin se vidjevši delegaciju prepao ko zna kakvog scenarija. Poručujem mu da ne bere brigu, rezultat njegovog straha u stvari nije Jadrino obilaženje Gaženice, nego širenje ničim utemeljene histerije.

Nije obilazio Gaženicu jer tamo ima interes i sudjeluje u raspodjeli plijena, nego zato jer je domoljub, lokalpatriot i humanist koji cijeli svoj život radi za opći interes. On je išao radovati se, diviti kako Zadar ide naprijed, možda i provjeriti kakva je statika zgrade.

P.S Grof i Zrilić su obišli Gaženicu u nepoznatog dana u nepoznato vrijeme iz istih razloga ili možda nisu. Ko zna (ah, niko, niko ništa ne zna. Krhko je znanje!)", stoji u priopćenju.