Tradicionalnom sadnjom stabla pod nazivom Drvo nade u Perivoju Vladimira Nazora u utorak u 11 sati otvoreni su ovogodišnji Eko dani Prirodoslovno-grafičke škole. 

Otvaranju su nazočili zamjenik župana Šime Vicković koji je stablo i položio na predviđeno mjesto, glasnogovornica Zadarske županije Vlatka Vučić Marasović i pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb, udruge i mlade Bernard Maruna te Katerina Skelin pomoćnica pročelnika za poljoprivredu i ribarstvo.

Tradicionalna sadnja stabla Drvo nade ove godine okupila je sve generacije od najmlađih do najstarijih kako je izjavio i ravnatelj škole organizatora Tomislav Grbin.

"Do sada smo posadili 17 stabala što znači da slijedeće godine postajemo punoljetni, a s nama su ovdje predstavnici svih generacija od najstarijih predstavnika štićenika doma Sv. Frane, učenika i ravnatelja škola koje se nalaze u zgradi stare gimnazije, osnovnoškolaca iz O.Š. Bartul Kašić te najmlađih generacija vrtićkog uzrasta iz D.V. Galeb i Radost."

Uz sam čin sadnje stabla vrtićke skupine u pratnji svojih odgojiteljica otpjevale su nekoliko prigodnih pjesama, a osnovnoškolci su odigrali predstavu pod mentorstvom učiteljice Elze Nadarević Baričić i otpjevali prigodnu ekološku pjesmu Lijepa naša Hrvatska, a predstavili su se i mladi talenti PGŠ glazbenog dua DAH Dorjan Dukić i Mateo Horvat. Ove godine zasadilo se drvo oleandra kojeg je Prirodoslovno-grafičkoj školi donirala tvrtka Nasadi d.o.o. kao i svake godine.