Nakon uspješno odrađenog prvog dijela Turisthotel Akademije koja se odvija u turističkom naselju Zaton, mladi slastičari Turisthotela su u Callegru prezentirali dio svog novog asortimana.

- Zadrani koji su bili na kavi u Callegra mogli su uživati u raznim tortama ali najbolje komentare dobili smo za carote cake (glavni sastojak je svježa skuta, limun te biskvit sa mrkvom), roche mousse od belgijske čokolade sa lješnjacima i krokantom i maraška mousse od tamne čokolade sa insertima od višanja i biskvit od višanja sa maraschinom, kaže nam Marija Titulić, voditeljica slastica.

Zvonimir Župan, voditelj ugostiteljstva kaže da je cilj bio vidjeti kakve su reakcije na nove proizvode pa su se odlučili napraviti buffet stol sa tortama te ih podjeliti gostima Callegra.

- Reakcije su bile jako pozitivne te se nadam da ćemo isto tako uspješno prezentirati i TH Sladoled koji će se raditi u novom pogonu slastica u turističkom naselju Zatonu. Ne želim puno otkrivati, ali sladoled kojeg počinjemo raditi u Zatonu je jedna posebna gastronomska priča jer sam siguran da sladoled od svježe paške skute i maslinovog ulja od Zadarskog tartufa te sladoled s kremom od karamele i cvjetnom ninskom soli nigdje nećete moći probati osim u turističkom naselju Zaton. Inače, svi sladoledi su nam bez glutena, sa svježim mlijekom a voćni sladoled je rađen od svježeg voća, kaže Župan.

Iako im je TN Zaton glavni cilj prodaje, nekoliko vrsti torti će se moći kupiti u lokalima Callegro, Forum, Branimir i Krševan i to već od idućeg tjedna.

Kroz TH Akademiju žele poboljšati kvalitetu usluge i proizvoda te nastoje napraviti iskorak u ukupnoj gastronomskoj ponudi, tako da će gosti ovo ljeto osim u sladoledu moći uživati i u fine dining restoanu Tinel.