HGSS Stanica Zadar danas je, na poziv policije, sudjelovala u potrazi na području zadarskih Žmirića za osobom koja je nestala prije dvije godine, kada je i provedena sveobuhvatna potraga, ali bez rezultata.

- Današnjom intervencijom išlo se ciljano na područje koje obiluje starim talijanskim vojnim fortifikacijama, ostavštinama drugog svjetskog rata, te su pregledani svi bunkeri, rovovi, podzemne prostorije i šira okolica. Radi se o teškom terenu zaraslom šumom i makijom, a same utvrde su ili urušene ili u dotrajalom stanju. U intervenciji je sudjelovalo pet spašavatelja s potražnim psom i dronom, javljaju iz HGSS-a.

Kako doznajemo od glasnogovornika PU zadarske Elisa Žodana riječ je o Pavlu Čačiću, bivšem gradonačelniku Slatine i uglednom profesoru i ravnatelju škole koji se nakon mirovine preselio u Vinkovce. U trenutku nestanka, 20. ožujka 2016. godine, tada 74-godišnji Čačić bio je u posjetu rodbini. Prošle su dvije godine, a misterij njegovog nestanka još nije riješen. 

- Htjeli smo iskoristiti priliku dok je na tom području još dobra prohodnost i preglednost uoči početka vegetacije. No nažalost ni nova potraga nije dala rezultate, rekao nam je Žodan.