Općina Povljana prije tri godine naručila je izradu novog vizualnog identiteta te marketinga Strategije od Instituta za obrazovanje za poduzetništvo - E4E (tada pod imenom Zrinski), za što će mu morati isplatiti 135.000 kuna! Općina nije pristala platiti izvršenu uslugu, pa će nakon sudskog postupka, ostane li presuda na snazi, morati platiti i zatezne kamate.

Načelnik Općine Ivica Pogorilić kaže kako oni nisu prihvatili ispostavljeni rad i račun, jer su dogovorili da će biti isporučena kompletna studija o razvoju Općine Povljana i smjeru kojim bi se trebalo ulagati u turizam. S obzirom da im je ispostavljen nedovršen, oni su odbili platiti iznos, a i na ovu presudu će se žaliti.

- U ugovoru piše da će nam isporućiti strateški razvoj do 2020. godine, Operativni plan do 2020., Akcijski plan, sve bitne strateške dokumente. Oni nam, možda i zbog odlaska zaposlenice koja je to radila, nisu isporučili dogovoreno, pa to ne želimo platiti. Presuda nije pravomoćna, vjerujem  da ćemo na sljedećim instancama uspjeti osporiti ovu odluku, kaže Pogorilić.

Iz Instituta su naveli kako su prigovori Općine tek paušalne naravi. Stranke su 22. listopada 2015. sklopile Ugovore o poslovnoj suradnji, a Institut je preuzete obveze uredno izvršio, te bio u stalnom kontaktu s predstavnicima Turističke zajednice Povljana. Za vrijeme izrade ni s jedne ni druge strane nije bilo iznesenih primjedbi.

Rješenjem Trgovačkog suda bankama i svim drugim financijskim institucijama kod kojih se vode računi Općine Povljana nalaže se da tužitelju isplate navedeni iznos, a Financijska agencija će odmah po primitku rješenja obustaviti raspolaganje novčanim sredstvima tuženika-protivnika osiguranja do visine ukupnog iznosa odštete.