ZADAR- Godinu dana nakon što im je odobreno 50 milijuna kuna za najveću kapitalnu investiciju projekta dnevne bolnice, objavljen je natječaj Opće bolnice Zadar za izgradnju i opremanje dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju te adaptaciju i opremanje dnevne bolnice Službe za kirurgiju. 

Nova zgrada gradit će se na mjestu postojećeg zaraznog odjela koji će se srušiti. Na novu zgradu spojit će se i most koji će bolnicu povezivati s Poliklinikom.

Zadarska bolnica za projekt izgradnje četiri dnevne bolnice i adaptaciju postojeće dobila je bespovratnih 50 milijuna kuna. Ugovor je potpisan 8. veljače od kada teče rok cjelokupnog trajanja projekta koji iznosi 44 mjeseci. Sami radovi vrijedni su 32,2 milijuna kuna, trajat će 16 mjeseci i izvodit će se paralelno u dvije faze. Prva faza je adaptacija dnevne bolnice Službe za kirurgiju koja mora biti dovršena u roku od 3 mjeseca. Druga faza obuhvaća rušenje postojeće zgrade i izgradnju Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju.

Projektnu dokumentaciju novih dnevnih bolnica davno je izradio Capital ing, zagrebačka tvrtka u vlasništvu bivšeg predsjednika Sabora Zlatka Tomčića, dok je dokumentacija za kirurgiju bila u rukama projektanata biogradske tvrtke Via Factum. 

Ponude izvođača, uz koje moraju priložiti i jamstvo od 900 tisuća kuna, zaprimaju se do 22. veljače. Zadarska bolnica izabrat će najpovoljnijeg među njima.