Svi znamo da je detoksikacija organizma prvi korak do zdravlja i vitke linije! Ova funkcionalna Detox čajna mješavina osmišljena je tako da pročisti, nahrani i osvježi vaš cijeli organizam..

Sastav: kopriva (Urtica Dioica), stolisnik (achillea millefolium), bijeli sljez (althaea officinalis) i paprena metvica (Mentha piperita).

Kopriva - je najbolja biljka za čišćenje krvi i poboljšanja krvne slike. direktno ili posredno djelovati će na sve organe u tijelu nježno ih čisteći i jačajući. Najčešća primjena je u liječenju urinarnog trakta, ali kopriva će pomoći i kod brojnih drugih stanja kao što su bolesti jetre i žuči, grčeva u probavnom sistemu, olakšava stanja poput alergija, prehlada, anemije, kroničnog umora itd. Budući je bogata mineralima, nahraniti će cijeli organizam.

Stolisnik - poput koprive, čisti krv i jetru, te snižava šećer u krvi. Pomaže kod grčeva i nadutosti, a povoljno djeluje i na ženske organe, te vene i hemoroide.

Bijeli sljez - zahvaljujući velikom udjelu sluzi, sljez je biljka koja učinkovito čisti crijeva, od čega treba krenuti svaka detox kura. Pomoći će ukloniti naslage koje se talože u crijevima, te zaštititi sluznicu crijeva i želuca. Iz istog razloga koristi se i za respiratorni sustav, razrjeđujući sluz nakupljenu u plućima i olakšavajući njeno izbacivanje.

Metvica - ljekovite tvari iz paprene metvice aktiviraju probavne enzime, što rezultira poboljšanjem probave i mršavljenjem. Ona je snažan antioksidans, a djeluje i kao prirodni stimulans, dižući nivoe energije i raspoloženje. poboljšava kognitivne funkcije mozga, te uklanja depresiju i zamor i pomaže kod glavobolja i migrena.

Upotreba i doziranje:

Čaj se priprema tako da se bilje prelije uzavrelom vodom i ostavi poklopljeno 20 minuta, nakon čega se procijedi i pije. 1 jušna žlica ide na šalicu vode (2,5-3 dcl) vode i tako 3xdnevno ili se može odmah ujutro 3 jušne žlice preliti sa 1l vode i piti kroz dan.. važno je piti puno vode, sa svime što se koristi za čiščenje organizma, i sa svim čajevima jer vrlo često djeluju diuretički.

Kura treba trajati minimalno 3 tjedna, nakon čega se prekida ili se napravi pauza od 3-4 dana, pa se nastavlja sa 1 šalicom dnevno još 2 mjeseca.

Mješavinu čaja potražite u omiljenom Frama&Raw food dućanu na Branimiru. 

Ostanite zdravi i ljepi :)

Farma & Raw Food