ZADAR- Nakon što je državna agencija najavili poskupljenje karata za otočane, što međutim, nije objavljeno na njihovoj stranici iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture odgodili su novi udar na život otočana. U Državi, koja je kune na pomorsku orijentaciju, iz Ministarstva su  brže bolje priopćili kako će čekati novi Zakon o otocima - polovicom iduće godine. Ministarstvo u čijem je resoru Jadrolinija i koje je nadležno Agenciji za obalni liniji promet, poskupljenje će odgoditi nakon donošenja novog Zakona o otocima, čija je izrada u tijeku". Tako je priopćeno iz Ministarstva kojeg vodi ministar Oleg Butković na traženje Nove TV.

Najviše upada u oči što su nova ravnateljica Agencije i novi direktor Jadrolinije dva put bili nedavno u Zadru o da o poskupljenju tzv. otočnih karata koje su mala privilegija života, nije riječju spomenulo, tvrdi načelnik Preka Jure Brižić.

Dakle politika je samo malo ugasila požar koji se jučer razbuktao među otočanima, umjesto da su pokušali naći novce iz nekih drugih izvora da bi subvencionirali korporativno poslovanje državnog brodara.