ZADAR - Ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina donio je odluku kojom se poništava natječaj za pet specijalizacija iz Hitne medicine te su objavljena imena izabranih liječnika za preostalih 9 specijalizacija po istom natječaju.   

Mladi liječnik dr. Mate Žepina iz Vira dobio je specijalizaciju iz vaskularne kirurgije (medicine kako se navodi u bodovnoj tablici kandidata), dok je dr. Juri Pupiću Bakraču pripala specijalizacija iz maksilofacijalne kirurgije.   

Plastična, rekonstrukcijska i estetska kirurgija pripala je liječniku iz Osijeka dr. Domagoju Županu, a dr. Maji Grgec iz Zagreba otorinolaringologija. Dr. Iva Sorić iz Zadra odabrana je za specijalizaciju iz pedijatrije, dok je druga specijalizacija iz pedijatrije pripala dr. Ani Klanac iz Posedarja. Zadarska liječnica dr. Lucija Kovačević dobiva specijalizaciju Kliničke radiologije. Jedna specijalizacija iz ginekologije i opstetricije pripala je dr. Josipu Penaviću iz Senja, a drugu je dobila dr. Tea Ratković iz Kali. 

Konačna je to odluka ravnatelja bolnice dr. Željka Čuline na koju kandidati imaju pravo žalbe, a donesena je nakon obavljenih razgovora sa stručnom komisijom za svaku specijalizaciju. Njihovi bodovi su bili presudni i konačni izbor nije u skladu s bodovnom listom nakon prijava kandidata. Prema toj listi, dr. Jure Pupić Bakrač bio je prvi za tri specijalizacije koje je prijavio. Je li mu maksilofacijalna kirurgija bila prvi izbor, to najbolje zna on sam, ali tu nije imao protukandidata koji bi ga bodovno mogao stići. Zanimljiv je slučaj za plastičnu kirurgiju u kojoj je Pupić Bakrač također imao najviše bodova, dok su iza njega su bila dvojica kandidata iz Osijeka s istim brojem bodova. Bodovima komisije tu je specijalizaciju dobio trećeplasirani Župan, četiri godine mlađi od svog sugrađanina koji je bio na drugom mjestu.  

Dr. Josip Penavić iz Senja natjecao se i bio drugi po bodovima za specijalizaciju iz vaskularne medicine, a onda je dobio specijalizaciju iz ginekologije, gdje je također bio drugi po bodovima koje je donio na natječaj. 

Nakon isteka žalbenog roka, s izabranim kandidatima sklapa se ugovor na neodređeno vrijeme.