ZADAR - Na natječaj Grada Zadra za 11 poslovnih prostora pristiglo je 11 ponuda raspoređenih za 6 prostora, dok za polovicu lokalna nitko nije iskazao interes.

Pa tako ni za prostor od 26 kvadrata na Narodnom trgu iz kojeg je iselio Turističko informativni centar. Lokacija je više nego prometna, ali namjena visoki iznos zakupa od 54 eura po metru četvornom nisu našli put do potencijalnih zakupaca. Oni su uglavnom aktivni u proljeće, pred sezonu kada gradski prostori kure kod ugostitelja i trgovaca.

Na natječaj su se javili i dosadašnji zakupci kao što je slučaj s malim prostorom na početku Ulice E. Kotromanić u kojem se već godinama sprema i prodaje brza hrana koja se poslužuje u renesansnom vrtu Kneževe palače, pretvorenom u ugostiteljsku terasu. Za 25,50 m2 prostora, s početnom cijenom od  15.50 eura čija je namijena skladište javio se dosadašnji zakupac Milenko Aralica, vlasnik tvrtke Wit Boy s ponuđenom cijenom od 23 EUR/m2, podatak je kojeg smo dobili iz Odjela za gospodaranje gradskom imovinom kao i za ostale prostore na natječaju.

Za poslovni prostor u ulici M. Klaića 7, površine 54 m2 pristigle su tri ponude.
Dechalton iz Svete Nedjelje licitirao je s 35,50 EUR-a po m2 , Fanat Jadrijević iz Solina s 38 eura, dok zadarski Bak nije imao tražene uvjete.
Fanat Jadrijević jedini je licitirao za prostor od 55 četvornih metara u Ulici Braće Vranjanina 11, u Zadru s 38 eura po kvadratu.

Dvije ponude dostavljene su za poslovni prostor od 59 kvadrata na Obali kneza Branimira 16. Zadarski Stil Badel licitirao je s 22, a Marinas iz Zadra s 30 eura.
Galo Industries bio je u znaku broj 43. za prostor u Stomorici, namijenjen ugostiteljstvu od 43 kvadrata za koji ponuda iznosi 43 eura.

Tri ponude su stigle, a dvije su valjane 36 kvadrata prostora u Ulici Šime Brusine 12.
Advent Zadar ponudio je 37.40 a Josip Ćibarić 39 eura. Uvjete ne ispunjavaju vlasnici obrta TO Ella - dug prema gradu kao i u slučaju tvrtke Bak.

Za poslovne prostore u ulici B. Karnarutića 5 i 7, u Ulici Biskupa J. Divnića br. 4,, najveći prostor od 175 kvadrata u Ulici Bana Jelačića 12 a i 14 b, najmanji od 8 kvadrata u MO Brodarica, te prostor na Trgu - nitko nije predao ponudu na adresu Grada Zadra