ZADAR- Čak 40 prijava stiglo je na natječaj zadarske bolnice za 14 specijalizacija iz 8 medicinskih grana.

Očekivano, nitko se nije prijavio za, po tko zna koji put, objavljen natječaj iz hitne medicine, dok je najviše, 12 prijavljenih za specijalizaciju iz plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgiju. Najviše bodova prikupio je Jure Pupić Bakrač, zadarski liječnik koji je vodeći na listama prijava za specijalizaciju i za maksilofacijalnu kirurgiju. I za sve ostale specijalizacije, osim za ginekologiju, najviše bodova imaju zadarski liječnici.

Do konačne odluke o tome tko će dobiti željenu specijalizaciju presudit će razgovori koji će se voditi pred komisijama za svaku specijalizaciju posebno.

Ravnatelj bolnice Željko Čulina na kraju je tog procesa. On je poništio prethodni natječaj za pet specijalizacija s 25 kandidata, navodno, zbog racionalnosti.

Na posljednjem natječaju oglašene su po dvije specijalizacije za pedijatriju i ginekologiju. Specijalizaciju za liječenje djece želi petero kandidata kao i za ginekologiju. Petero liječnika u igri je i za specijalizaciju iz vaskularne medicine, dok je za kliničku radiologiju interes pokazalo dvoje kandidata s najmanjim brojem bodova. Šestero je prijavljenih za otorinolaringologiju dok je petero kandidata za maksilofacijalnu kirurgiju. Olga Miloš iz Zagreba i Maja Grgec iz Splita najbliže su Pupiću Bakraču po broju bodova. Prosjek bodova ukupno prijavljenih nešto je slabiji.

U strukturi prijavljenih 15 liječnika je sa zadarskog područja, a najveća konkurencija zadarskog kadra je za specijalizaciju iz pedijatrije koju želi pet mladih liječnica, prema podacima iz objavljene tablice na web stranici. Ostali kandidati su iz Splita, Osijeka, Nedešćina, Zagreba i Raba