ZADAR- Turisthotel, zadarska najveća turistička kuća dokazala je u prvih devet mjeseci ove godine kako može biti bolje od boljega s rekordnim brojkama prihoda od 232 milijuna kuna uz ulaganje od 83 milijuna kuna.
Rezultat je to odlične turističke sezone u TN Zatonu i hostelu Forum ali i drugih djelatnosti kao što je gradsko ugostiteljstvo te praonica rublja.
Turisthotel je od dobiti iz prethodnih godina uložio 83 milijuna kuna u nove sadržaje u TN Zaton za koji su i nedavno dobili najveće turističko priznanja za mini golf - jedinstven u turističkoj ponudi Hrvatske.

Najveći dio ovogodišnjih ulaganja odnosi se na investicije bazenski kompleks koji je dao jednu novu dimenziju tom turističkom naselju izgrađenom krajem 80-tih godina prošlog stoljeća. Zaton se svaka godine osvježava pa je dio investicije utrošen i na kupnju novih kamp kućica i glamping šatora.
Prema objavljenom izvještaju Uprava o rezultatima poslovanja u proteklih devet mjeseci, sve je u povećanju: od noćenja za 9.4 posto do prihodi koji su veći za 16.2 posto. Sve je to zbog dobre turističke sezone, novih ulaganja, ali i nekih povoljnih objektivnih okolnosti, navodi se u izvještaju Uprava koju godinama uspješno vodi Frane Skoblar.
Iz Turisthotela prikazali su, kao i obično strukturu TOP 10 dioničara u koju se uvukla i jedna banka. Oni drže ukupno 54 posto dionica zadarske tvrtke koje jako dobro kotiraju na burzi i u koje vrijedi ulagati.