CEDRA Split i udruga Eko-Zadar u suradnji s CISOK-om Zadar organiziraju predavanje pod nazivom „Uvod u društveno poduzetništvo", koje će se održati u četvrtak, 9. studenog 2017. s početkom u 12.30 sati, u prostorijama CISOK-a Zadar (Polačišće 3, preko puta robnog centra Relja).

Predavanje je prvenstveno namijenjeno nezaposlenim aktivnim tražiteljima posla te svim zainteresiranima za društveno poduzetništvo, a održava se u sklopu projekta "Društveno-poduzetnički mozaik splitsko-dalmatinskog područja" kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Predavač je Michael Freer, stručnjak za društveno poduzetništvo i projektno upravljanje, zaposlenik CEDRA-e Split i direktor društvenog poduzeća Ensoco (www.ensoco.co.uk). Michael će predstaviti koncept društvenih poduzeća kroz zanimljive primjere iz stvarnog života. Putem ove interaktivne prezentacije moći ćete doznati kako su se poslovni i neprofitni sektor mijenjali kroz godine te koji razlozi stoje iza tih promjena. Raspravljat ćemo o tome kakav je položaj društvenih poduzeća u različitim zemljama, uključujući Veliku Britaniju i Hrvatsku. Za kraj, Michael će predstaviti svoju (idealističnu) viziju budućnosti ovakvog tipa poslovanja.

Predavanje će biti održano na hrvatskom jeziku, odnosno uz prijevod s engleskog jezika. Sudjelovanje na predavanju je besplatno i organizatori se nadaju što većem odazivu, bez obzira na to imate li vlastito društveno poduzeće, planirate ga osnovati u budućnosti ili ste samo znatiželjni.