Donedavni izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aco Petrović ovog je ljeta imao verbalni sukob sa susjedom u Novalji, koji je završio policijskom prijavom i postupkom na Prekršajnom sudu u Zadru.

„Okrivljenik Aleksandar Petrović, sin Jole i Biserke, rođen 16. veljače 1959. godine u Šibeniku, nekažnjavan, kriv je što je dana 4. lipnja 2017. godine oko 20 sati u Novalji, ispred zgrade u ulici Lunjski put 79 narušavao javni red i mir na način da je Mati Kokoriću, koji je parkirao auto prikolicu ispred kuće, verbalno napao pogrdnim riječima: „jebat ću ti mater, od kada si ti ovdje tu je živi svinjac", na što mu je Kokorić odgovorio da će pozvati policiju, te je leksandar Petrović odgovorio vičući: „zovi samo, ko te jebe, jebat ću ti mater", te je sjeo u svoj automobil i udaljio se u pravcu Novalje". Time je, presudio je sudac Prekršajnog suda, Stalne službe u Pagu, vrijeđanjem narušavao javni red i mir, pa mu se izriče novčana kazna u iznosu od 187,50 kuna (protuvrijednost od 50 DEM).

Sud je okrivljeniku za počinjeni prekršaj izrekao blažu vrstu sankcije, odnosno novčanu kaznu smatrajući da će se i tako izrečenom kaznom postići svrha kažnjavanja, posebno imajući u vidu da okrivljenik nije prekršajno kažnjavan.