ZADAR - Tolike su godine potrošene u prebacivanju odgovornosti za nedovršene radove i propadanje Centra Mocire, koji je sudeći prema informacijama iz Grada Zadra, ponovno na početku.
Umjesto velikih zasluga državne tajnice iz Zadra i razumijevanja ministrice rada i socijalne skrbi, te potpisanog sporazuma s Ministarstvom znanosti, sve se vratilo na Grad Zadar.

Prema izjavi  u Zadarskom list, zamjenika pročelnika graditeljstva Matka Segarića, Grad postaje nositelj tog višemilijunskog graditeljskog procesa umjesto Ministarstva obrazovanja.
Iz Odjela za graditeljstvo vode operativne poslove, pa se za predviđenih 199 000 kuna izrađuje projektna dokumentacija - glavni i izvedbeni projekt.

Deset godina od početka gradnje, tek će se sada ispitati podzemni tuneli koje je ostavila JNA na prostoru na kojem se Centar Mocire počeo graditi u vrijeme kada je gradonačelnica Zadra bila Ana Lovrin. Za taj posao predviđen je iznos od 69 tisuća kuna. za izradu snimaka izvedenog stanja u javnoj nabavi Grada Zadra planira se sto tisuća kuna.
Što spada pod Upravljanje projektom Centra za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s teškoćama u razvoju, za što je planirano 199 tisuća kuna, to nismo uspjeli odgonetnuti bez pomoć nadležnih u Odjelu za graditeljstvo.