Od 23. lipnja do 16. rujna trajala je velika avantura i putešestvija Jutanjeg lista imenom Nautička patrola. Krenula je u Umagu, a u subotu navečer je u velikom stilu, kako i doliči, okončana u hotelu Bellevue u Malom Lošinju, gdje je Marina Punat ovjenčana nagradom Zlatnog sidra za najbolju marinu u Hrvatskoj, a treće mjesto osvojila je marina Olive Island, Sutomišćica, piše Jutarnji list.

Nakon 32 marine, 57 dana, 615 nautičkih milja, tisuću priča i anegdota te 1131 anketiranog nautičara, Nautička patrola doživjela je veliki finale.

- Uz neprocjenjive podatke, trudit ćemo se da marinama udahnemo dodatni duh i živost, da podignrmo razinu i učinimo iskorak koji će donijeti dodatnu kvalitetu. Upravo ćemo stoga u ministarstvu turizma osnovati odjel za nautički i zdravstveni turizam, koji će nam uz onaj kongresni otvoriti novu nišu naše prepoznatljivosti - otkrio je ministar Gari Cappelli.
Oduševljenje akcijom nije krio niti prvi čovjek HTZ-a Kristijan Staničić.

- Nautički turizam jedno je od deset ključnih točaka našeg strateškog razvoja, a udio Nautičke patrole neprocjenjiva je vrijednost, koja će nam dati priliku da se dodatno razvije. Ovo je, zapravo, šlag na tortu našim vizijama oko kojih ćemo razvijati daljni planirani progres...

Dobitnici priznanja:

- posebno priznanje za doprinos i razvoj nautičkog turizma otišao je ACI-ju
- nagrada za najdražu marinu po izboru nautičara pripala je ACI marini Cres
- treće mjesto odlazi u marinu Olive Island, Sutomišćica, Ugljan
- drugo mjesto pripalo je ACI marini Slano
- najbolja je za 2017. Marina Punat.