U čast blagdana Velike Gospe i dana Općine Starigrad održana je 16 tradicionalna planinska atletska utrka od Starigrada do Velikog Rujna. 

Sudjelovalo je 30-ak atletičara iz Hrvatske, Italije, Poljske, Slovenije i Slovačke. Utrku je blagoslovio don Ivo Borić, nekadašnji svećenik u župi Starigrad, a svečano otvorio novi direktor utrke ujedno i počasni građanin općine Starigrad general bojnik Ljubo Ćesić Rojs uz prisustvo generala Rahima Ademija, predsjednika općinskog vijeća općine Starigrad Marka Marasovića, predsjednicu TZ Općine Starigrad Marijanu Marasović, pročelnika za sport grada Zagreba Ivicu Lovrića te brojne mještane koji su došli ispratiti trkače i pozdraviti goste. 

Zahtjevnu stazu savladali su svi koji su nastupili, a među njima i najstariji sudionik 79-godišnji Rajko Marković. Na trci su sudjelovali naši najbolji atletičari olimpijka iz Rija - Marija Vrajić, Maja Urban, Ante Živković.

Nakon utrke izvršena je podjela medalja pehara te novčanih nagrada koje su dodjeljivali novi direktor utrke Ljubo Ćesić Rojs i Rahim Ademi kao i utemeljitelj utrke Role Dokoza koji je na kraju zahvalio svima koji su doprinijeli da se ova utrka održala na životu već 16 godina. Naglasio je kako je potrebno jedinstvo i sloga da od Velikog Rujna napravimo istinsko mjesto molitve i susreta svih generacija i nacija.

Utrku su tradicionalno poduprli Zadarska županija, općina Starigrad, Nacionalni park Paklenica i turistička zajednica općine Starigrad.