U zgradi Pegle, na adresi Ulica Bartola Kašića 1, otvorena je ART kavana - jedino mjesto u gradu s „kolačima s pričom Zadra".

Ukusne slastice nose nazive zadarskih znamenitosti pa tako gosti mogu okusiti tortu kraljice Jelene ili Grgura Ninskog te kolače Kapetanova kula, Fontana, Barkajoli, Foša, Zadarski bedemi... Većina ponude je bazirana na svježem, sezonskom voću, a velik dio potječe iz zadarskih krajeva - torta "Grgur Ninski", primjerice, sadrži cvijet soli iz Solane Nin, a "kraljica Jelena" maraskino.

- Kolači se temelje na stvarnim, izvornim receptima. Tradicionalne kolače želimo modificirati kako bi postali tradicionalni za budućnost. Inspiraciju crpimo iz našeg zaleđa, a kolači donose crtice i zanimljivosti o Zadru pa tako naši gosti kroz jelovnik mogu naučiti nešto o gradu, rekla nam je Mladenka Štura, direktorica hotela Bastion i Art hotel Kalelarga. Duh kulturnog-povijesnog nasljeđa kojim odišu ti gradski hoteli osjeti se i  u novootvorenoj kavani podno zadarskih bedema.

Slastice su autorska djela Mirjane Pilipović u čijoj se „maloj radionici" svakodnevno stvara rapsodija okusa.

- To nisu recepti koje možete negdje pronaći. Proučavala sam što se ranije koristilo i sama ih kreirala. Dnevno u ponudi imamo 30 - 50, a na godišnjoj bazi oko 100 vrsta kolača od kojih svaki ima svoju jedinstvenu priču i recepturu. Ono što ćete ovdje probati, nećete moći nigdje drugdje iskusiti, poručila je Pilipović.

Osim naziva, ono po čemu se razlikuju od svih ostalih, ističu u kavani ART, je to što gosti imaju potpuno slobodu sudjelovati u procesu stvaranja slastica na način da uigrani tim sluša njihove komentare, sugestije i mišljenja.

- U budućnosti ćemo svaku znamenitost grada Zadra predočiti u slasticu, najavila je Pilipović na otvorenju novog mjesta u gradu.