Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko-Zadar" započela je u lipnju 2017. godine provedbu projekta „Volonterska šuma - Umrežavanje i podrška organizatorima volontiranja za održivi razvoj volonterstva" koji će trajati 18 mjeseci, tj. do kraja studenoga 2018. godine. U provedbi projekta u partnerstvu sudjeluju još 4 institucije i organizacije i to: Srednja škola Obrovac, Udruga socijalnih radnika Zadar - Volonterski centar Zadar, Ekološka udruga Zrmanja i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA.

Voditeljica projekta, Taida Garibović, održala je uvodno predstavljanje projekta za zainteresiranu javnost.

Glavni cilj projekta je povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa i programa školskog volontiranja i odgoja za volontiranje u slabije razvijenim dijelovima Zadarske županije (gradovi Obrovac i Benkovac te općine Novigrad, Posedarje i Poličnik).

Kroz projekt će se pripremiti i provesti program školskog volontiranja i odgoja za volontiranje u suradnji lokalnih OCD-a i Srednje škole Obrovac te njihovo uključivanje u školski kurikulum, organizirati i provesti edukacije „Menadžment volontera", organizirati Festival volonterstva te će se provesti brojne aktivnosti promocije volonterstva.