Ovogodišnje Kualjske ribarske noći, Tunuara će se održati 3. i 4. kolovoza.

 Upriličen je program koji kroz niz događanja nastoji ostvariti svoje ciljeve, a to su: promocija ribe kao zdrave hrane (ponuda isključivo ribe i to sitne plave ribe (srdela,inćun), krupne plave ribe (tuna) ribe iz uzgoja (brancin,orada) te riblje prerađevine, soljeni i marinirani program), oživljavanje tradicije i tradicijskih vrijednosti kroz organizaciju veslačkog natjecanja, demonstracije ribarskih vještina i pripremu tradicionalnih jela (kualjski brudet).

Popodnevni program u petak biti će obogaćen aktivnim ribarskim maratonom: veslačko natjecanje, prenošenje kašeta, potezanje konopa, natjecanje u kuhanju brudeta.

Atrakcija manifestacije je trosatni defile ribarskih brodova Zadarskim kanalom koji se priređuje u  petak 4.8. u 13 sati, a koji simbolički sugerira o gospodarskoj i tradicijskoj važnosti ribarstva za Kali. Na defileu će sudjelovati dvanaestak ribarica prepunih gostiju.

Ove godine Tunuara ima i atraktivnu novinu, koja će na neobičan način spojiti umjetnost i ribarstvo. U Kalima će nekoliko dana boraviti naša poznata street art umjetnica OKO, koja  radi u Londonu. Pod umjetničkim imenom OKO, ona će naslikati TUNU, simbol ove manifestacije, a ujedno i Kaljana koji su zahvaljujući tuni postali planetarno poznati. Svojim specifičnim umjetničkim izričajem na zidu ribarskog magazina netom prije početka manifestacije osvanuti će ogromna tuna dimenzija 9m x 4m.