ZADAR - Prije 10 dana u službenom Glasniku Zadarske županije objavljeno je kako je razriješena predsjednica Upravnog vijeća Opće bolnice zadar Milena Ikić, te je na tu dužnost imenovan Zoran Škrgatić.

Pravnica Ikić je županijska pročelnica, koju je imenovao bivši župan Stipe Zrilić u travnju prošle godine, kada je Županiji ponovno vraćena ta ustanova od strane Države kod koje je Bolnica bila „na sanaciji". Puno prije isteka mandata  predsjednici i članovimaUpravnog vijeća, novi župan Božidar Longin za predsjednika UV imenovao je Zorana Škrgatića, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo koje je također županijska ustanova i s kojom Bolnica posluje. Nakon tog je uslijedila odluka o promijeni i preostala dva člana. Razriješeni su Ante Vukoša i i dr. Zvonimir Matas, a imenovani Nikica Miletić i Darija Katuša. Županovim rješenjem umjesto županijskog pročelnika za gospodarstvo (član MODESA) Vukoše i specijaliste zadarske bolnice, dr. Matasa, imenuje se  javnosti nepoznat ekonomist iz županijskog odjela za financije Miletić i Katuša koja radi u bolnici s diplomom mag.med. techn.
Prije toga je došlo do promjene u sastavu UV odlaskom dr. Branka Dukića za gradonačelnika, pa je stručno vijeće umjesto njega izabralo dr. Tihomira Dunatova.

Obrazloženje za smjenu u upravljanju županijskim ustanovama dobili smo pisanim putem od Ante Župana, glasnogovornika župana Longina: Sukladno uobičajenoj praksi nakon lokalnih izbora, odnosno izborom novog saziva Županijske skupštine, doći će do određenih promjena u sastavima gotovo svih Upravnih vijeća ustanova kojima je osnivač Zadarska županija. Glavni kriteriji za izbor novih članova bit će stručnost i profesionalnost u radu, a planiramo imenovati dosta mladih, kvalitetnih ljudi, koji bi trebali unijeti dodatnu energiju u rad Upravnih vijeća, navodi se u odgovoru iz ureda zadarskog župana.