Od 20. do 23. srpnja 2017. godine u Omladinskom hostelu Zadar održana je III. Akademija žena HSS-a koju je, uz suradnju s Hanns Seidel Stiftung i Udrugom Neda Prpić Gamiršek, organizirala Organizacija žena HSS-a "Hrvatsko srce". Akademiji je prisustvovalo 30-ak žena, a tema akademije je bila "Osnaživanje žena za rad u politici".

U petak na otvorenju Akademije polaznice je pozdravio predsjednik HSS-a Krešo Beljak. Otvorenju su također prisustvovali predsjednik ŽO HSS-a Zadarske županije Zoran Morović, predsjednik GO HSS-a Grada Zadra Marijan Maroja, zamjenica ravnateljice projekta za Hrvatsku iz Zaklade "Hanns Seidel Stiftung" Ivana Đimoti, predsjednica OŽ "Hrvatsko srce" Zadar Svjetlana Laszowski te predstavnica Udruge "Neda Prpić Gamiršek" Vidica Praunsperger.

Prvog dana akademije predavanje je održala Jadranka Kosor, bivša predsjednica Vlade RH, koja je polaznicama govorila na temu "Iskustvo žene u visokoj politici". Prof. dr. Smiljana Leinert Novosel također je održala predavanje te polaznicama govorila o političkoj komunikaciji. O HSS-u kroz 113 godina djelovanja govorio je dr. sc. Hrvoje Petrić, potpredsjednik HSS-a, a Ivana Pukšec je upoznala polaznice s mogućnostima žena u poduzetništvu kroz programe Europske unije itd.

Predsjednica Organizacije žena HSS-a Marija Ledinski Anić zahvalila je polaznicama na sudjelovanju te izrazila zadovoljstvo što se na ovaj način okupljaju i afirmiraju žene u svom političkom djelovanju.