Turistička zajednica općine Bibinje predstavila je u petak mobilnu aplikaciju Visit Bibinje u Beach Clubu Portus u D-Marin, Marina Dalmacija, Bibinje - Sukošan.

Aplikaciju su medijima prezentirali Jure Fuzul, direktor Turističke zajednice općine Bibinje, te Ilija Bopsić ispred tvrtke Spring Media koja je izradila mobilnu aplikaciju.

„Digitalne tehnologije, a samim time i mobilne aplikacije postale su važan marketinški i komunikacijski alat u promicanju turističke destinacije i komuniciranja turističkog brenda kojeg razvijamo kao turistička zajednica. Prepoznali smo važnost ovog projekta gdje nam je krajnji cilj bio dodatno informirati goste koji posjećuju Bibinje o svim važnostima koje destinacija danas nudi, te doprijeti isto tako do potencijalnih gostiju koji nisu upoznati sa Bibinjama. Nemamo velika sredstva za prezentaciju na značajnim turističkim sajmovima, već se putem digitalnih tehnologija, a jedan od tih je i ova mobilna aplikacija želimo još više približiti potencijalnom gostu koji nije upoznat sa Bibinjama, da mu Bibinje bude na dohvat ruke, doslovce. Vodeći se tom idejom nastala je android mobilna aplikacija Visit Bibinje. Turistička zajednica općine Bibinje prateći trendove u digitalnim tehnologijama svojim posjetiteljima pružila je mogućnost brzog i kvalitetnog pristupa svim važnim informacijama o destinaciji, koju ćemo redovito ažurirati sa novim i kvalitetnim sadržajem. Bez digitalne tehnologije promicanje i razvoj turističke destinacije nije moguć." - izjavio je direktor Turističke zajednice općine Bibinje, Jure Fuzul.

Prema riječima direktora Jure Fuzula mobilna aplikacija uključuje prikaz svih bibinjskih plaža sa točnim lokacijama, vodič kroz aktivnosti i atrakcije, najave aktualnih ljetnih događanja, gastronomiju i nautički turizam. Korisnicima aplikacije pružila se mogućnost praćenja svih aktivnosti i događanja u Bibinjama, a na interaktivnoj karti koja uzima u obzir trenutni položaj korisnika, prikazane su pozicije razvrstane po kategorijama: Plaže, Atrakcije, Javni servisi, Nautički turizam, Tourist info i Gastronomija, uz mogućnost navigacije do odabranog objekta. Aplikacija je na engleskom i hrvatskom jeziku te je dostupna za preuzimanje preko Google Play Web trgovine, te je besplatna. Na konferenciji za medije naglašeno je kako će se mobilna aplikacija Visit Bibinje i dalje razvijati u pogledu funkcionalnosti, te je najavljena izrada mobilne aplikacije za iOS uređaje, uvrštavanje smještajnih kapaciteta sa područja Bibinja uz mogućnost prikaza dostupnosti smještajnih kapaciteta, kako bi gost koji posjećuje Bibinje mogao sa preciznošću znati koji smještajni objekt je dostupan, a koji nije. Cilj je razvoj mobilne aplikacije na više stranih jezika, te razvoj funkcionalnosti prijave gostiju putem fotografskog snimka mobitelom, čime bi se iznajmljivačima uvelike olakšao sam proces prijave gostiju samo jednim klikom, istaknuo je direktor turističke zajednice Jure Fuzul.

Ilija Bopsić iz tvrtke Spring Media napomenuo je da fotogalerija prekrasnih vizura Bibinja ima mogućnost dijeljenja fotografija i slanja e-mailom, kao i mogućnost postavljanja fotografije na pozadinu ekrana mobilnog uređaja te da aplikacija ima poveznice na društvene mreže i mogućnost izravnog kontakta. 

Za kraj je direktor Jure Fuzul istaknuo kako će turistička zajednica općine Bibinje i dalje raditi na primjeni digitalnih tehnologija u turizmu, gdje intezivno već neko vrijeme primjenjuju digitalne tehnologije za predviđanja turističkih kretanja i praćenje turističke potražnje Bibinja. Sve navedeno je u skladu sa strateškim marketinškim planom razvoja i brendiranja destinacije Bibinja pod sloganom „Tradicionalno šarmantno", te se posebno zahvalio načelniku Općine Bibinje Brunu Bugariji na podršci prilikom realizacije ovog projekta i domaćinima medijske konferencije D-Marin Dalmacija, Bibinje - Sukošan na čelu sa direktoricom Komunikacija i marketinga Dogus grupe Meri Matešić Sičić.