ZADAR - KvartArt na Voštarnici prošlog je vikenda pretvoren u dnevni boravak Zadrana svih generacija.
Prostor bivše vojarne, iza Gradske knjižnice, humanim uređenjem pretvoren je u oazu urbanog života. Sinoć je tamo održan i prvi filmski kviz na otvorenom. A da ne izostane atmosfera „puba" pobrinuli su se domaćini koji su im u kašeticama poslužili grickalice s Plavušom.
Svoje filmsko znanje u pripetavanju odmjerilo je 11 ekipa od kojih je svaka imala petorica članova. Za njih su pitanja smislili i kviz osmislili Andrej Fric i Šime Taras. Nadmetanje u poznavanju filmske kulture u Gradu koji je ostao bez kina, bilo je opušteno.
Danas je na programu KvartArta dan odmora, ali to ne znači da se tamo ne može doći, sjediti, pričati uz zelenu kulisu i glazbenu ugodu. Za utorak se pobrinula udruga Eko Zadar s kreativnom radionicom „Od papira do suvenira". Radionica počinje u 17.30 na lokaciji Dnevnog boravka festivala KvartArt. Radionicu će voditi članice udruge Atana Grbić i Ira Ćurković. Radionica je besplatna, a prijave nisu potrebne. Polaznici će naučiti osnove izrade uporabnih i ukrasnih predmeta od starog papira tehnikom rolanja papira u slamke.