ZADAR- Samo jedan ugostitelj javio se na natječaj Nacionalnog parka Paklenica za ugostiteljstvo u velebitskim tunelima, izgrađenima u tajnosti za sklonište Tita, a lani otvorenim kao Prezentacijski centar.

Ponudu je dao zagrebački ugostitelj Vedran Cetina sa svojim obrtom „CM" na uvjete koje je postavilo Upravno vijeće, a to su najam na godinu dana za 100 tisuća kuna, koliko bi ugostitelj trebao isplatiti NP Paklenica. Natječaj za caffe bar "Bunker" u Posjetiteljskom centru "Podzemni grad Paklenica u kanjonu Velika Paklenica" objavljen je prošle godine u rujnu. Oglašen je najam ugostiteljskog objekta  neto površinu 34,5 m², uređenog u sklopu samog projekta, sanitarnog prostora i skladišta te terase od 80 kvadrata.

- U tijeku je postavljanja same terase do potoka u kanjonu, a otvaranje je 1. travnja, doznali smo od Zlatka Marasovića, ravnatelja NP Paklenica. Nije šala, tada počinje sezona u NP Paklenica. Marasović je bio pobornik najma na četiri godine po godišnjoj najamnini od 70 tisuća kuna. - Slabo zanimanje ugostitelja dokaz je kako taj posao tek treba uhodati i sad mislim da je dobro da se najam daje samo na godinu dana,  kako je to odlučilo Upravno vijeće, rekao nam je ravnatelj NP Paklenica.