Grad Zadar je u ožujku prošle godine objavio natječaj za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta Gaženica u iznosu od 1.454.222,85 kuna bez PDV-a koja se ovih dana povećava za skoro pola milijuna kuna

Procijenjena vrijednost nabave iznosila je 1.707.200 kuna bez PDV-a. Posao je dobila zajednica ponuditelja iz Ivanić grada Elektrocentar Petek koja je dala najnižu ponudu.
Ovih je dana objavljen pregovarački postupak za dodatne radove u vrijednosti od 363.515,94 kuna bez PDV-a.

- Do povećana vrijednosti posla došlo je na samom terenu, kada je počeo iskop. Projektnom dokumentacijom bila je predviđana C-vrsta materijala, tipa zemlja. Međutim, kada su bageri počeli iskop, ispostavilo se da se radi o kamenu, što znatno povećava cijenu izvedbe radova kojeg reguliramo ovim pregovaračkim postupkom, pojasnila je pročelnica za otoke i zaštitu okoliša Andreja Baraba.
Ona najavljuje kako će za mjesec dana biti završeni radovi na reciklažnom dvorištu, koje se radi na površini od dvije tisuće metara četvornih uz Ulicu 159. brigade.

Dakle, zbroj procijenjene vrijednosti prvog i drugog postupka javne nabave iznosi 2.070.720,00 kuna bez PDV-a. Navedeni iznos je objavljen u elektroničkom oglasniku  javne nabave (EOJN), navodi u svom pisanom odgovoru pročelnica zaštite okoliša.

Grad Zadar je od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobio 80 posto tog iznosa. Građani će dobiti besplatnu uslugu odlaganja različite vrste otpada u spremnike: od opasnog, problematičnog, plastike, pesticida do elektronskog otpada, ulja, papira, metala. Prvi put će u Gaženici moći odlagati i građevinski otpad nakon renoviranja stanova, što bi u praksi trebalo značiti da neki od njih neće stare wc školjke, pločice i kade odlagati u okolnim šumarcima.