Sinoć je u Arsenalu predstavljen roman prvijenac 60-godišnje Dinke Dušević. Zadranka koja je pobijedila rak sav je prihod od prodaje „Ljubavi plavog mjeseca" namijenila nabavi novog aparata za zračenje za Opću bolnicu Zadar. 

Umjesto nje, knjigu su na emotivan način scenskim i glazbenim nastupom predstavili njezini prijatelji.

- Kada sam prije nekoliko dana dobila zadaću da u ime nakladnika ogranka Matice hrvatske predstavim ovaj roman zapitala sam se - na koji ga način predstaviti, a ne biti osobna, uostalom među prvima sam ga pročitala i ocijenila. Toliko toga valja istaknuti - vrijednost romana, prvijenac jedne šezdesetogodišnjakinje, pohvalnu humanitarnu svrhu. Roman se doista čita u dahu, predstavila je knjigu Elvira Katić. 

Ljubav plavog mjeseca povijesna je fikcija o plemenu koje čuva svoju tradiciji s Kajom u glavnoj ulozi. Sudbina u njezin život dovodi grofa Gaja iz sasvim drugačijeg svijeta. 

U romanu su zabilježeni trenuci njihovog čekanja, snova, žalosti, radosti i nadanja... Sve je te osjećaje doživjela i sama Dinka dok se borila sa zloćudnom bolesti. Njezina cimerica iz bolnice Marina u suzama je istaknula koliko joj je značila njezina podrška i prijateljstvo dok su se zajedno borile za život. Ona je zajedno s Dinkinom medicinskom sestrom, susjedom i drugim snažnim ženama iz njezinog života izvela dojmljivu scensku izvedbu pod vodstvom Sanje Zalović. Djevojke iz Circo arta pokazali su svoje umijeće na špagi, dok je sveučilišni acapella sastav A.K.A. Crescendo pjesmom upotpunio svečanost u Arsenalu. Predstavljanje knjige vodio je Ivica Štorić, također dugodišnji prijatelj autorice. 

U ime Lige protiv raka, koja prikuplja sredstva za novi uređaj, na humanitarnoj naravi promocije zahvalila joj se članica predsjedništva Lada Šokota. Za novi linearni akcelator potrebna su 4 milijuna eura, a važnost nabave prepoznali su brojni Zadrani koji su stvorili red ispred prodajnog štanda. 

Pogledajte kako je bilo sinoć u Arsenalu.