Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom kojeg su u srijedu policijski službenici, višestruko nagrađivani Tomislav Jović i njegov partner Krešimir Čulina, uhitili nakon počinjenog razbojništva u Ulici Franka Lisice u Zadru.

41-godišnjaka se sumnjiči da je tijekom prošle godine na zadarskom području, prijeteći zaposlenicima nožem, počinio ukupno 12 razbojništava.

Tako ga se sumnjiči za dva razbojništva u benzinskoj postaji u Ulici 84. gardijske bojne HV u Zadru počinjena u veljači i travnju, kao i za dva razbojništva u benzinskoj postaji u počinjena lipnju prošle godine u Ulici Ante Starčevića, uz uporabu noža, kao i za četiri razbojništva u istoj prodavaonici u Ulici Franka Lisice u Zadru, uključujući i posljednji događaj, kad je i uhićen.

Sumnjiči ga se i za razbojništva u prodavaonici u Ulici Starčevića u siječnju, u prodavaonici u Ulici Jadranska cesta u ožujku, prodavaonici u Ulici dr. Franje Tuđmana u studenom i poslovnici lutrije u Ulici Put Petrića u prosincu. Ukupna materijalna šteta iznosi četrdesetak tisuća kuna. 

Nakon dovršenog istraživanja 41-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog razbojništava i teškog ubojstva u pokušaju (napad nožem na policajca), priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.