Povodom jučerašnje vijesti  u kojoj smo objavili izvještaj stečajnog upravitelja  Zadranke Blaža Savića, a koji je objavljen na eoglasnoj, stigao nam je demantij na izjavu koju je napisao sam Savić., a koji objavljujemo po dobivenom "emailu"  odvjetnice.

 

Prema Zakonu o medijima objavite demant informacija u Vašem mediju 057info.hr, dana 28. 12. 2016. godine u tekstu pod naslovom „Odvjetnica iz Splita obmanjuje bivše dioničare Zadranke".

MOLIM , naznačeni portal da objavi moj demant na klevetničke i uvredljive informacije objavljene u svezi dioničara "Zadranke " d.d.

- Naime, raspolažem podacima da su bivši radnici izvršili otplatu značnog broja dionica u svom bivšem poduzeću koje je završilo u stečaju.

Temeljem zakona "istražujem " da li su svi radnici isplaćeni po prijavljenim tražbinama u stečajnom postupku.

Nadalje temeljem podataka kojima raspolažem "istražujem" s kolikim brojem dionica točno određenih serijskih brojeva je nekadašnje Trgovačko poduzeće "Zadranka" Zadar (po usklađenju sa Zakonom o trg.društvima "Zadranka d.d. Zadar ) sudjelovala u osnivanju - Dalmatinske banke d.d.čije je pravni sljednik OTP banka , odnosno "istražujem " da li je banka raspolagala predmetnim dionicama bez suglasnosti osnivača koji je njihov isključivi vlasnik.


- Dakle , moje su namjere moralne i nikome nisam jamčila da će "DOBITI NOVCE", odnosno profesionalno sam se zauzela da zaštitim prava i interese radnika ukoliko to bude moguće i u skladu sa zakonom, ukoliko utvrdim da su povrijeđena njihova prava.

Naime, pouzdane informacije o kojima imam i isprave su; da je naznačena banka svojevremeno izvršila isplatu vrijednosti dionica jednom od njezinih osnivača , a to je "BAGAT ZADAR"d.d. (nekad RO"Vlado Bagat" Zadar sa nekoliko OOUR-a ).


- Prema tome osoba koja je objavila netočne informacije , nije socijalno osjetljiva , i očito ima namjeru nanijeti štetu mojoj časti i ugledu što je protivno moralu , prisilnim propisima i Ustavu RH.

 


S poštovanjem,

 

Marija Brčić

odvjetnica iz Splita