ZADAR - Sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Tina Grgas jučer je objavila tri zaključka kojima se ispituje vjerodostojnost anonimne prijave protiv stečajnog upravitelja tvrtke Nauta Lamjana u stečaju Aleina Khana.
Tom prijavom je utvrđeno kako je Khan  na osnovu lažno prikazane kilometraže, uzeo dnevnice za nepostojeće službene dolaske u „škver" tijekom prošle godine. On je 30. travanja  2015. godine napisao u putni nalog da je auto kojim se koristio tog dana imalo prijeđenih 118 790 kilometra, da bi tehnički u svibnju pokazao da je isto vozilo odvozilo 106 246 kilometra.
U kolovozu 2015., po navodima iz prijave, Khan je koristio drugo auto za službene svrhe. Pa je 1. kolovoza prijavio 55 350 kilometara, a onda je na tehničkom pregledu pet dana poslije utvrđeno da je vozilo prešlo 43 118 kilometra. Na osnovu „viška" kilometara Khana je prijavio 54 „lažne" dnevnice, tvrde upućeni iz anonimne prijave koju je sutkinja Trgovačkog suda uvažila. Sutkinja Grgas od vjerovnika je tražila očitovanje o tome traže li oni smjenu stečajnog upravitelja Aleina Khana. Na daleko sitnijem iznosu „pao" je i prvi stečajni upravitelj Ivan Rude. Njega je smijenila sutkinja Ardena Bajlo, koja je poslije smijenjena s dužnosti stečajne sutkinje Nauta Lamjane
Nakon što su anonimnu prijavu prema Trgovačkom sudu prošlog tjedna uputili i vjerovnici Mario Košta te većinski vjerovnik tvrtka iO Adria AG i Odmarališta iO Adria , sutkinja Grgas je jučer naložila očitovanje Khana u roku od osam dana. Od njega se traži i odgovor na pitanje vjerovnika zbog čega nije započeo s isplatom dugova vjerovnicima obzirom na priljev novca u „škver". Ako se Khan ne očituje u roku od osam dana, slijedi mu kazna od 10 tisuća kuna. Sutkinja Grgas je naložila vještačenje koje će provesti Josip Klišmanić, koji je već, po nalogu  sutkinje Bajlo, vještačio putne naloge Khana i utvrdio da je sve ispravno. Bit će zanimljivo doznati njegov novi nalaz za 30 dana.