ZADAR - Uz blagoslov nadbiskupa Želimira Puljića, danas je predan novi ultrazvuk aparat na Neonatološkom odjelu Opće bolnice Zadar.
Aparat, čija je vrijednost 250 tisuća kuna, kupljen je sredstvima ovogodišnje Korizmene akcije Zadarske nadbiskupije u prilog podršci života novorođenčadi. Prilikom primopredaje na jednoj od malih beba demonstriran je ultrazvuk glave djece kod kojih se sumnja na neku anomaliju, kod teških poroda i sl.. Pojasnila je to dr. Linda Pavić, istaknuvši kako je uređaj bezopasan za tek rođenu djecu.
Novi UZV bio im je nužan jer je postojeći dotrajao i zbog toga su jako zahvalni svima koji su donirali novaca za zdravlje najmlađih.
Upravo danas iz zadarskog rodilišta izaći će sedmoro novorođenih. Nakon „sušnih" proljetnih mjeseci, povećanje broja rođenih tijekom ljetnih mjeseca i plodonosnog rujna kada na svijet dolaze tzv. blagdanska djeca, ne čudi podatak kako je rekordan broj rođenih bio 1988. godine. Bila je to godina kada je Zadar bio za tadašnje prilike bogat grad. Nakon toga statistika pokazuje da je najveći broj rođenih u Zadru  bio 2008. godine. Nisu samo u pitanju ciklusi već i socio-ekonomske prilike koje, očito, najviše utječu na natalitet.