Irska zemlja meda i mlijeka? Nikad to ne bih rekao, sve dok nisam ovo ljeto u Hrvatskoj čuo jednu od popularnijih lokalnih pjesama koja govori o bijegu Ryanairom upravo u Irsku, piše poznati irski Independent, misleći pritom na hit singl zadarskog benda Postolar Tripper.

"Irska" je odmah okarakterizirana kao neslužbena himna hrvatske urbane dijaspore, a cijeli novi album Postolara donosi aktualno pitanje "Kamo sutra?" Autor članka David Williams ne krije čuđenje informacijom da je u potrazi za "boljim sutra" u protekle tri godine gotovo 30 tisuća Hrvata svoj novi dom pronašlo upravo u Dublinu.

U Irsku ih privlači posao, kojeg mogu lako pronaći. Kad se pojavi slobodno radno mjesto, Hrvat u Dublinu jednostavno pošalje poruku prijatelju, koji je na letu već sljedeći dan. Zemlja koja gubi ljude mjesto je u kojem nešto ne funkcionira. Ovi mladi ljudi predstavljaju blagodat irskoj ekonomiji jer rade i troše novac, stoji u članku. 

Cijeli članak irskog Independenta pročitajte na linku, a spot koji je izazvao pozornost stranih medija pogledajte u nastavku.

 


View on YouTube