Vaterpolo je sport koji povezuje idejnog začetnika projekta Vakanza Boruta Gataru i direkrora projekata tvrtke Borovo Damira Rupčića. Biše su vaterpolisti ljubav prema ovom sportu utkali u poslove s kojima se bave, a rezultat je novi zadarski suvenir, zadarske Startasice nazvane Sunsetice i Hashtagice.

Iako povijesno Zadar i Vukovar dijele priče domovinskog rata, njihova priča poveznica ovoga puta je jedinstvena i sportska. Već dulje vrijeme Borovo se raznim projektima uključuje u sportska događanja diljem Hrvatske, suradnja na projektu Vakanza je prva na zadarskom području. Projekt Vakanza među rijetkima je na zadarskom području koji je postao prepoznat ne samo u Zadru već i širokoj okolici kao projekt koji se identificira sa gradom Zadrom počevši od imena preko samog mjesta održavanja i svih turističkih i povijesnih odrednica Zadra.

Ove godine, godine Olimpijskih sportova, Vakanza kao vaterpolski amaterski kup antivaterpolista i neplivača zadarskog akvatorija okuplja 12 ekipa sa područja Zadra. Projekt se odvija na centralnom dijelu Zadarske rive poznate po najljepšem zalasku sunca.

Upravo je taj zalazak sunca kao najprepoznatljiviji identit Zadra postao dizajnom jednog od dva modela Startasica napravljenom posebno za ovu priliku. Također je zanimljivo to da je dizajn Sunsetica nastao na temelju akvarela petogodišnje Borutove kćeri Lobele (Lo s Sunset).

U moderno doba komunikacije i upotrebe platformi društvenih mreža koje je između ostalog Zadar i stavilo na prvo mjesto za European Best Destination za 2016.g, drugi dizajn obilježavaju #hashtagovi samog projekta i grada Zadra. Oba modela Zalazak sunca i Hashtag napravljeni su kao muški i ženski modeli.

Nastavno na nedavne suradnje Startasa kao izvorno hrvatskog suvenira ponosni smo na ovu suradnju gdje Startas kao i samo Borovo postaju dio atraktivnog sportskog ali kulturnog i turističkog sadržaja Zadarskog područja. Iako je možda još nedavno bilo teško zamisliti kako identiti gradova sa pratećom ponudom mogu prenijeti jedinstvenu poruku na obući, platenoj tenisici s najduljom tradicijom u Hrvatskoj, ovaj projekt dokazuje upravo suprotno. Ponosni smo da nam je oganizacija Vakanze ukazala povjerenje i vjerujemo kako će naše oduševljenje Startasica dijeliti svi koji posjete Vakanzu i Zadar; istaknuo je Damir Rupčić, voditelj projekata Borova.

- Svaki dan sam na rivi i svaki dan gledam zalazak sunca. I svaki put pojavi se nova, drugačija nijansa boje. Nikada taj zalazak nije isti. Moja Lobela doživjela ga je na ovaj način, Nadam se da je ovo početak, da će projekt zaživjeti i da će Zadrani i gosti Zadra prihvatiti ovaj hodajući zadarski suvenir, kazao je Gatara.

Vakanza Startasice u modelima Sunset i Hashtag dostupne su na www.vakanza-zd.com te u Vakanza Corneru po cijeni od 249 kn.