ZADAR - Uz Saru Lovrović, pobjedu  na ponovljenim izborima za Vijeće MO Silba jučer su proslavile Paula Bolfan, Matilda Sindičić, Iva Matulina i Alma Kruško. Konkurencija iz HDZ-a im je muški čestitala, kazala nam je jutros Alma Kruško.

Nije da se nisu nadale pobijedi, jer su znale kakvo raspoloženje vlada među mještanima Silbe. - Svjesno smo problema na Silbi i želimo se uhvatiti s njima u koštac. U prvom redu to su komunalni problemi, na koje najviše možemo utjecati, kazala je Alma Kruško i dodala kako na Silbi nedostaje radne snage. - Silba je moj dom, situacija je strašna, dodaje jedna od novih članica mjesne vlasti. Hoće li za svoje akcije imati podršku u Gradu Zadru tek će vidjeti. Silba, je naime, najudaljeniji zadarski otok, koji administrativno pripada pod Grad Zadar. Na pitanje o devastaciji priobalja, Alma Kruško je rekla kako ne želi niti govoriti o toj bolnoj temi.
To je otok kulture i turizma, na kojem ljetuju mnogi poznati i ugledni kreativci. Imaju najviše stalnog stanovništva, najveći broj učenika u školi i najaktivniju scenu civilnog društva. Energija se na Silbu slijeva kako iz Zagreb tako i iz Zadra. Ona je sada dobila ženski oblik s muškom pomoći iz liste HDZ-a u Vijeću MO Silba.

Hoće li izdržati cijeli mandat, prerano je govoriti. Odluka da se natječu na izborima nije došla u zadnji tren. Djevojke su se premišljale i za prvi izborni rok 3. srpnja, kada se na Silbi nitko nije službeno javio za izbore. Za drugi rok su znale da će se javiti, sigurne da one to mogu.