- Kulturna i zabavna ponuda grada je neambiciozna. Nedostižni su nam Split, Dubrovnik, čak i Šibenik. Osim koncerta grupe Priodigy i Glazbenih večeri u Sv. Donatu nema se ništa za izdvojiti, mišljenja je gradski vijećnik SDP-a Darko Vrdoljak.

Dogradonačelnik Zvonimr Vrančić mu je na sjednici Gradskog vijeća održanoj u četvrtak poručio kako očito ne žive u istom gradu.

- Često sam na kulturnim događajima, ali vas ne vidim. Ponekad vas zapazim da radite svoj posao snimatelja, kazao je Vrančić pa poprilično hrabro ustvrdio kako ne zna ni jedan grad koji ima bogatiju kulturno-zabavnu ponudu od Zadra.

- Neki se žale da toga ima i previše i da treba prorijediti jer dolazi do sudaranja termina. Uvijek pronalazite načine da ponizite svoj grad, oštro je uzvratio Vrančić.

- Ne znam je li se vi fokusirate kada negdje izađete mene tražiti po publici ili na događaj. Bože sačuvaj da ja ponižav svoj grad. Moja intencija je da to bude bolje jer smatram da količina nije jednaka kvaliteti i da bi kvaliteta trebala biti na većoj razini.

Resorni pročelnik Radovan Dunatov je ipak u svom izlaganu dao do znanja kako ima istine u Vrdoljakovim riječima pojašnjavajući kako su Splitsko ljeto i Dubrovačke ljetne igre kao i Šibenski dječji festival događaji od nacionalnog značaja koji dobivaju velike, čak i milijunske svote novca od države.

- Zadarsko kazališno ljeto je dobilo 16 tisuća kuna, te se okrenulo komornim predstavama. Održavamo Kazališno ljeto na onom nivou kojeg možemo održati. A ako nešto nije glamurozno ne znači da nije i kvalitetno, rekao je Dunatov.