Prošlog tjedna predstavljena je mobilna verzija Rentlio aplikacije koja svim iznajmljivačima u turizmu omogućuje napredno upravljanje smještajnim kapacitetima. Podsjetimo, Rentlio je domaća aplikacija koja je na tržištu od ožujka prošle godine, a služi automatizaciji cjelokupnog poslovanja manjih turističkih objekata - apartmana, malih hotela, hostela i sličnih. Od intuitivnog rezervacijskog sustava i automatske sinkronizacije kalendara različitih online rezervacijskih portala, do izdavanja i fiskalizacije računa te prijave gostiju u eVisitor sustav.

«Izlaskom mobilne verzije naše aplikacije postavljamo nove standarde u upravljanju turističkim objektima. Našim korisnicima tako smo omogućili da rezervacijama, cijenama, dolascima i odlascima gostiju upravljaju i dok su u pokretu. Kroz automatizaciju poslovnih procesa nastojimo im maksimalno olakšati svakodnevno poslovanje kako bi se oni mogli fokusirati na kvalitetu usluge koju pružaju u svojim objektima. Mobilna verzija aplikacije logičan je iskorak u tom smjeru.», izjavio je Marko Mišulić, direktor i osnivač Rentlija.

Mobilna Rentlio aplikacija u dijelu prijave gostiju na sustav eVisitor Hrvatske turističke zajednice koristi BlinkID tehnologiju, koja je razvijena od strane isto tako domaće tvrtke -MicroBlink.

«Koristeći BlinkID tehnologiju našim korisnicima skratili smo proces prijave gostiju u eVisitor sustav s nekoliko minuta po gostu na samo nekoliko sekundi. Umjesto prepisivanja osobnih podataka dovoljno je samo usmjeriti kameru pametnog telefona prema dokumentu gosta i Rentlio mobilna aplikacija, zahvaljujući BlinkID tehnologiji, očitat će sve podatke automatski. Time je zapravo mobilni telefon pretvoren u skener osobnih dokumenata.», nadodaje Mišulić.

BlinkID tehnologija koristi se već u različitim industrijama diljem svijeta za unos osobnih podataka putem mobilnih uređaja, a bit će korištena i na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD-u za registraciju birača.

»Nakon uspješnih implementacija BlinkID tehnologije u raznovrsnim sektorima poput financijskog, avio i automobilskog pa do softvera za izbore; naša je tehnologija pronašla mjesto i u turizmu u Hrvatskoj. Unutar Rentlio aplikacije, BlinkID pomaže iznajmljivačima, kao i gostima, kojima je značajno skraćeno vrijeme za prijavu. Kao tvrtka koja primarno izvozi tehnologiju, posebno nam je zadovoljstvo biti dio hrvatskih inovativnih aplikacija koje uistinu olakšavaju život i rješavaju konkretan problem.» izjavio je Izet Ždralović, direktor prodaje i marketinga MicroBlinka

Rentlio je u jako kratko vrijeme stekao status prepoznatljive i inovativne domaće tvrtke u segmentu tehnoloških inovacija u turizmu, a korisnike ima u već osam europskih zemalja.

«Velika nam je želja stvoriti međunarodno prihvaćen Software as a Service proizvod u turističkom segmentu te time našu zemlju učiniti prepoznatljivom i po primjeni tehnologije u turizmu.», zaključuje Mišulić.

Rentlio mobilnu aplikaciju moguće je preuzeti na Apple Store-u, a uskoro će biti dostupna i
na Google Play platformi.