U Zadar je stigao jedinstveni turističko-gastronomski projekt Pink Wing, karavana luksuznih vozila koja se od 17. do 19. lipnja po prvi puta održava u Hrvatskoj.

Predstavnik Organizacijskog odbora Ping Wing-a Robert Bajs istaknuo je kako je riječ o izvorno hrvatskom projektu sa hrvatskih partnerima.

- Kroz novi vid turističke ponude ljudima iz poslovnog svijeta želimo na jedan specifičan način prezentirati Hrvatsku, njene gradove i nacionalne ljepote. Otprilike je 70 % Hrvata te 30 % stranaca iz svih krajeva svijeta - Irske, Izraela, Češke, Slovenije, Njemačke, Bosne i Hercegovine... Ideja je da projekt raste iz godine u godinu, objedinimo puno više gradova te da prikažemo Hrvatsku u sasvim drugačijem svjetlu - turistički i gastronomski, budući da nam je i ta ponuda drugačija od cijelog svijeta i među boljima. U biti auto je samo sredstvo a bitni su ljudi - sudionici, rekao nam je Robert Bajs.

Zadrani i njihovi gosti s oduševljenjem su gledali karavanu automobila, čija vrijednost pojedinačno u prosjeku iznosi preko 100 tisuća eura. Vlasnici 70-ak luksuznih modela automobila oko 16 sati s Pozdrava suncu uputili su se prema Šibeniku.