Proteklog vikenda na malim ekranima počelo je emitiranje reklame koja je u potpunosti snimana na području Zadarske županije. 

Producentska kuća Kabinet dovršila je tako snimanje trećeg spota na zadarskom području u samo nekoliko tjedana. Reklama za novčarsku kuću ZABA, koja je nakon Karlovačkog Radler i Lidla snimljena na području Zadra, počinje s prizorom svjetionika Veli rat koji je omiljeno odredište brojnih producentskih kuća ali svakako i turista.

Kabinet se vraća u Zadar, kažu, zbog dobre povezanosti sa Zagrebom i divnih lokacija na kopnu i na moru. Također kao vrlo korisnu podršku ističu i pomoć koju su imali od strane Filmskog ureda Zadar. Ovaj put za snimanje su odabrane lokacije u Zadru i na Dugom otoku a na projektu je angažirano ukupno 40 osoba. 

Neki od glumaca koji se pojavljuju u reklami su Zadrani. Tako uz glavnu glumicu Laru Ivanac, djevojku koja kupuje torbice, njezine prijateljice glume Zadranke Anđela Matanović i Anja Hardi, dok tatu na svjetioniku glumi također Zadranin Milovan Ratković. Ulogu sina na svjetioniku tumači Dino Rašikadić, režiju potpisuje Mato Pitarević, a snimatelj je Radislav Jovanov Gonzo.

Reklamu pogledajte na facebook stranici Filmskog ureda Zadar.