Na Kolegiju župana predstavljena je odluka o ustrojavanju i imenovanju novih članova Službeničkog suda u Zadarskoj županiji. 

Sud koji je osnovan 2008. godine bavi se povredama službeničke dužnosti. Sedam članova suda (uključujući predsjednicu) u posljednje tri godine okončalo je sedam postupaka službeničke dužnosti povrede, od čega su samo u ovoj godini zabilježena tri slučaja. 

U navedena tri slučaja bila je riječ o teškim povreda, dok su se ostali slučaji odnosili na lakši stupanj povrede dužnosti.

- Zbog aktivnijeg djelovanja suda i javila se potreba osnažiti Službenički sud pa predlažemo imenovanje još jednog pravnika s potrebnim iskustvom i znanjem, rekla je pročenica Milena Ikić. 

Na upit novinara, ona je istaknula da niti jedan od navedenih slučajeva teških povreda nije zabilježen među dužnosnicima u Županiji, već u okolici.

Novim članom imenovan je sudac Županijskog suda u Zadru gospodina Hrvoja Viskovića. Osim toga, zaprimljen je dopis Gradonačelnika Grada Benkovca kojim predlaže izmjenu člana ,budući je dosadašnja članica suda Kata Radić otišla u mirovinu. Stoga su za novu članicu suda predložili Kristinu Jurić-Arambašić, službenicu Grada Benkovca.

Mogli bismo reći kako se radi o upravnom postupku koji ima narav kaznenog postupka i stoga su kompetencije, znanja, iskustvo i vještine članova Službeničkog suda presudni jamac kvalitetnog i pravednog sudovanja u vrlo osjetljivom području službeničkih odnosa, stoji u obrazloženju odluke o imenovanju novog člana Službeničkog suda na čijem je čelu Jadranka Nižić-Peroš, predsjednica Prekršajnog suda u Zadru.