ZADAR- Nakon što je u 2014. godinu imala gubitak od 3.9 milijun kuna, Tvornica kruha Zadar prošlu je godinu završila s dobiti od 7.4 milijuna kuna.
Nema sumnje da je dobit došla od  prihoda ostvarenog prodajom starog pogona na Murvičkoj ulici, koji je ovih dana pretvoren u građevinski prah. Teren za gradnju 120 stanova kupila je od vlasnika Tvornice kruha nova zadarska tvrtka Centar. Tvornica kruha je već ranije preselila u Gaženicu gdje su kupili pogon tvornice duhana.
Dobit Tvornice kruha prikazat će se dioničarima kao i izvještaj o poslovanju na glavnoj skupštini kada će se predložiti da sa 7.059.461,70 kuna pokrije gubitak tvrtka kojeg su imali u prethodnim godinama.
Na skupština, koja je zakazana 10. lipnja dioničari će dobiti informacija o imenovanju jednog člana Nadzornog odbora iz redova zaposlenika, kojemu mandat traje do isteka mandata ostalim članovima. Vrlo kratko je na tom mjestu bila Tanja Sladić, koja je u drugoj polovici prošle godine brisana iz sudskog registra. Novi član trebao bi biti upisan nakon skupštine. Tvornica kruha ima samo dvojicu članova NO: Branimira Bošnjaka i Matu Kačana iz Zagreba. Ovlaštena osoba i većinski vlasnik je Josip Bošnjak, zadarskoj javnosti malo poznat od kada je preuzeo zadarsku tvornicu.